El Cabiló, l’associació juvenil de Sella

Logotip El Cabiló

Un nou projecte dels joves de Sella pren forma i força, El Cabilò Ràdio. Laia, una jove plena d’energia, talent i il·lusió, m’ha convidat a participar en un dels programes, Rebotins, que ella dirigeix i que tractarà temes d’interès per als joves del poble, com informació sobre beques, ajudes, activitats…

Col·laborar en el primer programa Rebotins ha fet que recorde com i perquè uns joves de Sella l’any 1999 vam acabar creant una associació juvenil a un poble de poc mes de 600 habitants. L’Associació Juvenil “El Cabiló” de Sella.

Tot va començar la nit del 4 al 5 de gener de 1999. Eixíem uns quants del Bar Fermin i a la plaça hi havia un grup de gent (Miguel, Kike, Miguel Angel, Pitxoc) discutit sobre el poble, la vida al poble i com tots acabaven, abans o desprès, marxant perquè allí no hi havia res. Vam entrar en la discussió i poc a poc tots els joves que anaven arribant a la plaça anaven afegint-se, molts acabàvem la carrera o la formació professional, altres començavem la universitat, altres ja treballavem… però tots arribàvem a la mateixa conclusió: no calen excuses per fer coses, a Sella hi havia moltes coses a fer i que érem els joves els que les havíem de portar avant. Algú, va dir que si el que calien eren excuses, doncs perquè no muntar una associació juvenil… i ahí va començar tot.

No recorde qui érem, però si recorde que hi havia gent de totes les barraques de joves en aquell moment… hi havia gent de l’Aigüera, de la Fam, la Coentor i l’Skandol.

Als mesos d’eixa “reunió” es va fer un intent d’assemblea, al Grupo, i d’allí va eixir el primer nom Associació Juvenil de Sella (AJODESE), però en el Registre ens van comunicar que eixe nom ja existia i que havíem de canviar-lo. Així que uns mesos després en una mena assemblea al local de la Comissió de Festes vam decidir entre “La Penya de Sella” i “El Cabiló”. Bé ha sabeu quin nom es va triar.

El logo el va fer Miguel Oliva. Ens va enviar varies propostes, però vam decidir eixe pel significat. Es tractava d’una petjada… els joves havíem de deixar petjada… en una associació juvenil que començava a moure… Ell deia que l’associació era el punt mes gran i els altres punts representaven els joves amb els seus anhels, necessitats, il·lusions… i ho va aconseguir. Eixe logo ens va identificar, ens va donar a conèixer (no sols a Sella) i es va convertir en una marca, en eixa petjada que els joves de Sella amb les seues inquietuds, dedicació, estima pel seu poble i ganes de ser, necessitàvem per vore que era possible, que la joventut podia construir… podia creure en un futur per als joves al seu poble.

4 comentarios en “El Cabiló, l’associació juvenil de Sella

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s