Lisboa

Hui escoltava que Portugal tindrà els pròxims 6 mesos la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea i que a l’acte ha actuat, entre altres, la cantant lisboeta de fados Carminho…

Llambordes a un carrer de Lisboa

I, clar, com la ment és així, han començat a vindrem records d’aquells mesos a la ciutat de Lisboa. La pluja. La boira. Les rajoles, brutes, desgastades, trencades. Precioses. I la tristesa. La immensa tristesa amb la que se m’omplien els pulmons al deixar enrere la llum i el sol cercat a la plaça del Comerç amb el seu cais das colunas (moll de les columnes) i el riu-mar que és el Tajo, per enfilar carrer amunt la Rua Augusta fins la plaça Restauradores, per continuar per l’avinguda Liberdade.

Caminar eixos carrers, a esquerra, Santa Justa, Chiado; a dreta, el castell, la Mouraria. Pujar eixa avinguda, a esquerra, barrio Alto, jardí de Sao Pedro de Alcantara; a dreta, mirador de Graça i el de Senhora do Monte… Edificis, llambordes, blanques, negres, grises, plaçes, arbres, sorolls de cotxes i bullici de vianants. Ciutat.

De vegades, al arribar a la plaça del Marques de Pombal agafaves el metro, però altres vegades continuaves a peu. Encara que aquella part de la ciutat estava més “oblidada”, no tenies por. Mai vas tindre por en aquella ciutat. Tristesa si, molta, però mai por.

No vas explorar massa, te’n adones ara. Aquells mesos et vas acostumar a fer la mateixa ruta. Qui sap si perque necessitaves familiaritat, confort, refugi. Anaves als mateixos miradors. A les mateixes pastisseries. Vidres i miralls que et retornaren la teua imatge, música i sons al carrer per acollir-te, olors i sabors que et reconfortaren… I, ara, passats els anys, estàs convençuda que ho vas trobar. Tot això i alguna resposta.

Hui mentre escoltava que Portugal tindrà els pròxims 6 mesos la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea he pensat que mai vaig anar a cap concert de fado… en aquells temps a la ciutat de Lisboa.

Molta sort, Lisboa. Portugal. Europa…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s